ПАТУВАЈ ДО АМЕРИКА, ПЛАТИ ОТКАКО СЕ ВРАТИШ

Учеството во програмата за културна размена(Work and Travel USA) е сврзано со трошоци, коишто понекогаш можат да се покажат како потешкотии за семејниот или твојот личен буџет. Ако си одлучил да учествуваш во оваа програма, но немаш јасен план или гарантиран извор за финансирање – не се двоуми. Викинг Ви нуди специјални услови за финансирање на програмата со опцијата "PAY AFTER". Со опцијата имате можност да уплатите само дел од вкупната цена на програмата а остатокот да го доплатите после враќањето од САД односно во Октомври.

Не е задолжително да инвестираш лични средства и да ја платиш целосната програма пред да заминеш, а откако се вратиш можеш да го исплатиш веднаш остатокот од сумата без никакви пенали или камати.

ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОГРАМАТА

PAY AFTER

Уплаќаш само 350 Еур за програмата пред да заминеш во САД

Уплаќаш само 550 Еур за авионската карта пред да заминеш во САД

Фиксна цена на сумата за доплата во Октомври 2022

Без такса за предвемена отплата на остатокот од сумата

Без жиранти и меници

Прочитај повеќе

КОЛКУ ТРЕБА ДА ПЛАТАМ ПРЕД ДА ЗАМИНАМ ВО САД?

Цената на програмата варира во текот на уписниот рок, но се што ќе треба да платиш пред да заминеш во САД е дел од програмата (350 евра), севис таксата 35$, обработката на документи 2500ден и повратна авионска карта.КОГА ТРЕБА ДА ЈА УПЛАТАМ ОСТАТОКОТ ОД СУМАТА ЗА ПРОГРАМАТА?

Максималниот рок за уплата на остатокот од сумата е до 1 Октомври 2022.Сумата за доплата може да се уплати на неколку рати до тој датум или наеднаш.ДАЛИ МИ ТРЕБААТ ЖИРАНТИ ЗА ДА ЈА ИСКОРИСТАМ "PAY AFTER" ОПЦИЈАТА?

Не ти се потребни жиранти за оваа опција на финансирање на програмата. Потребно е само да имаш еден вработен родител на неопределено време и истиот да има редовни месечни примања.


Колку ќе ме чини?

Зависно од тоа која опција ќе ја одбереш за плаќање пред да отидеш во САД, вкупната сума на програмата и останатите трошоци пред заминивање би биле:.

Програма 350 евра

» Севис такса 35$
» Обработка на документи 2500ден.
» Интервју за виза 160$

Авионска карта 550 евра

» Повратна авионска карта (сумата зависи од дестинацијата во САД)

Што треба да направам?

» Запиши се за програмата work and travel, internship или training вo Америка сo Викинг.
» Добиј ги потребните документи за апликација.
» Посети канцеларија на Викинг заедно со родител.
» Добиј го специјалниот начин на финансирање на програмата истиот ден.