ПАТУВАЈ ДО АМЕРИКА, ПЛАТИ ОТКАКО СЕ ВРАТИШ

Заминувањето на програмата за културна размена е сврзано со расходи, коишто понекогаш можат да се покажат како потешкотии за семејниот или твојот личен буџет. Ако си решил да учествуваш во таква програма, но немаш јасен план или гарантиран извор за финансирање – не се двоуми. Кредитите за програмите за културна размена се специјално разработени од нас, на начин на коишто максимално ќе одговара на твоите потреби, како и на спецификата на добивање, апсорпција, користење и враќање на средствата. Тие кредитни продукти се калкулирани на таков начин, да можат да ги покријат сите твои расходи за програмата, вклучувајќи ги авионскиот билет и потребното количество на џепарлак за првите денови од твојот престој во САД.

Не е задолжително да инвестираш лични средства пред да заминеш, а откако се вратиш можеш да го исплатиш веднаш целиот кредит и така да ги намалиш значително расходите за него.

СПЕЦИЈАЛЕН КРЕДИТ ОД НЛБ / УНИ БАНКА

Грејс период за отплата и фиксна камата и главница до Јули 2018-та

Преференцијален променлив процент на камата 10%*

Без такса за предвемена отплата

Апсорпција на делови и пресметување на камата само на искористените средства

Користење на денарска сметка без месечна такса

Прочитај повеќе

КОЛКУ ПАРИ МОЖАМ ДА ЗЕМАМ?

Толку, колку ти се потребни за да заминеш на програмата work and travel во САД. Со одобрение за износот на кредитот од 250 до 2500 евра, можеш да ги финансираш само дел или пак сите расходи сврзани со твоето заминување на програмата во САД, вклучувајќи ги и твоите расходи таму до побивање на првата плата.КОГА ТРЕБА ДА ГО ВРАТАМ КРЕДИТОТ?

Максималниот рок на враќање 24 месеци. Во случај твоите планови за летото да се променат или се решиш да го исплатиш кредитот наеднаш откако се вратиш од САД, не грижи се. Независно од рокот за кој си го зел кредитот, секогаш можеш да го отплатиш предвремено без да плаќаш дополнителни такси за тоа.ПЛАЌАМ ЛИ ЗА КРЕДИТОТ ПРЕД ДА ЗАМИНАМ ИЛИ ДОДЕКА СУМ ВО САД?

Изборот е целосно твој. Можеш да започнеш со исплаќање веднаш или да го искористиш грејс периодот, и така нема да е потребно да внесуваш средства за кредитот (за камата и главница) до крај на месец јули 2018-та.


Колку ќе ме чини?

Зависно од тоа колку долго ќе ги користиш земените средства. На пример: ако во декември 2018-та земеш кредит од 2000 евра со рок на отплата од 24 месеци, општата сума што ќе ја должиш на крај на периодот ќе е 2450 евра, но ако кредитот биде отплатен наеднаш при крај на грејс периодот (јули 2019-та), сумата би била 2225 евра.

Земаш 2000 евра, враќаш 2225 евра.

Калкулацијата е направена на база 2000 евра, подигнати за рок на отплата од 8 месеци при промотивен каматен процент од %0 на годишно ниво, со манипулативен трошок од %10 (еднократна провизија) при подигање на кредитот. Првите 7 месеци се грејс период со каматна стапка од %0 и пресметани *17,12% СВТ.

Што треба да направам?

» Запиши се за програмата work and travel, internship или training вo Америка сo Викинг.
» Добиј ги потребните документи за кредит.
» Посети канцеларија на Викинг и поднеси го барањето за кредит и потребните дополнителни документи.
» Добиј го кредитот за 1 недела од доставувањето на полниот комплет документи.