КОЛКУ ЧИНИ И КАКО ДА ЈА ЗЕМАМ НАЈДОБРАТА ЦЕНА?

Започнавме со запишувањата за лето 2022 програмата уште во почетокот на академската година – 1ви Септември 2021.

Од финансиска гледна точка, причините да побрзаш се неколку:

Колку порано се запишеш, толку пониска ќе ти биде цената на програмата. Наметнат тренд е цените да се променуваат, колку повеќе наближува датата на заминавање и разликите често достигаат до $300.

Ќе можеш да си купиш авионска карта на можно најниска цена – колку порано знаеш за каде точно ќе патуваш и кога, толку повеќе места ќе има за најефтините летови.

Други предности за тебе од раната апликација се:

Ти гарантира, дека ќе имаш место во програмата. Work and Travel USA e програма, за која има квоти, определени од Државниот департмент на САД и кога тие ќе се исполнат дури и да сакаш, нема да можеш да заминеш.

Ќе имаш најголем избор од работни понуди. Првите онлајн средби со американски работодавачи се во октомври 2021-ва.

Ќе ти остане доволно време, за да се подготвиш за сесијата и да заминеш, без да ти останат испити за септември.

КОЛКУ ЧИНИ?

Започнавме со запишувањата за лето 2022 програмата уште во почетокот на академската година – Септември 2021..

Нудиме две различни опции – можеш да се запишеш само за програмата, ако имаш собствена работна понуда или да ја избереш опцијата со обезбедена позиција. Единствено во Викинг можеш да се запишеш само за програмата и ако не успееш да си најдеш работна понуда – да се префрлиш на опцијата со обезбедена работна позиција, без за тоа да е потребно да плаќаш ништо дополнително. Нешто повеќе – за тебе ќе е валидна цената со обезбедена работа, која е била актуелна во моментот на твоето аплицирање. Искористи ги поволните цени на програмата, и запиши се до:

28 ФЕВРУАРИ

SELF ARRANGED PROGRAM

ДО 15 ФЕВРУАРИ

1019 EUR

ОД 15-28 ФЕВРУАРИ

1049 EUR

Цената вклучува:

 • Издавање на работна дозвола DS 2019, полно медицинско осигурување за целиот период на програмата од 5 месеци и асистенција од спонзорот за време на целиот во САД.
 • Да имаш желба да ги посетиш САД и да научиш повеќе за американскиот начин на живот.
 • Полна административна услуга и консултации во сите етапи на програмата како и: пополнување и превод на потребните документи, испраќање и примање, подготовка за интервјуто за виза и закажување на термин во амбасадата на САД и други.
 • Проверка на работодавачот и работната понуда за согласност и побарувањата на Државниот департмент на САД.
Регистрирај се денес!

PREMIUM PLACEMENT PROGRAM

ДО 15 ФЕВРУАРИ

1249 EUR

ОД 15-28 ФЕВРУАРИ

1279 EUR

Цената вклучува:

 • Издавање на работна дозвола DS 2019, полно медицинско осигурување за целиот период на програмата од 5 месеци и асистенција од спонзорот за време на целиот во САД.
 • Да имаш желба да ги посетиш САД и да научиш повеќе за американскиот начин на живот.
 • Полна административна услуга и консултации во сите етапи на програмата како и: пополнување и превод на потребните документи, испраќање и примање, подготовка за интервјуто за виза и закажување на термин во амбасадата на САД и други.
 • Обезбедена од страна на спонзорот – проверена работна понуда, која одговара на побарувањата на Државниот департмент на САД.
Регистрирај се денес!

ДОПОЛНИТЕЛНИТЕ ТРОШОЦИ ВКЛУЧУВААТ:

ДРУГИ ДРЖАВНИ ТАКСИ

 • такса SEVIS, побарувана од Државниот департмент на САД, во висина од $35;
 • такса за интервју за американска виза, во износ од $160.

АВИОНСКИ БИЛЕТ

 • Нормално за да стигнеш до Америка, ќе ти е потребен и авионски билет. Имај во предвид, дека САД е голема држава и цената ќе зависи освен од тоа кога ќе го резервираш, така и од тоа до каде точно ќе летиш. Избирајќи Викинг да го организира твоето лето, независно која е твојата последна дестинација, можеш да си сигурен дека ќе ги користиш најповолните услови за авионски билет, кој одговара на спецификите на програмата.

ЗАПИШИ СЕ ДО 28 ФЕВРУАРИ, ЗА ДА МОЖЕШ ДА АПЛИЦИРАШ ЗА ПРОМОТИВНИТЕ ЦЕНИ ОД 350 ЕУР ЗА ПРЕМИУМ ПРОГРАМАТА

00

денови


00

саати


00

минути


00

секунди


ШТО ЗАШТЕДУВАШ СО ВИКИНГ

Ние сме сигурни, дека ти го нудиме најдобриот продукт на најповолната цена како пакет за сите услуги, потребни за твоето заминавање во САД. Навидум цените доколку ни изгледаат слични на тие на другите агенции на пазарот, со нас заштедуваш, бидејќи добиваш бесплатно многу работи за кои на другите места плаќаш, а и имаш достап до услуги при ексклузивни услови.

СО ВИКИНГ ЗАШТЕДУВАШ ПОМЕЃУ $335 И $755

КАКО ДА ПЛАТИШ

Стандардната цената на програмата се плаќа на 3 рати: депозит 1, со кој си резервираш место за учество во програмата, депозит 2, кога веќе имаш избрано работна понуда и остатокот кога веќе ќе ти пристигне работната понуда или дозволата за работа. За твое удобство можеш да ја платиш програмата за во САД:

ЗАМИНИ ЗА АМЕРИКА, ПЛАТИ ОТКАКО СЕ ВРАТИШ

Ако сеуште не си обезбедил доволно средства за финансирање на програмата, или едноставно не искаш да вложуваш сопствени пари, можеш да заминеш користејќи ја опцијата ПЛАТИ ОТКАКО ЌЕ СЕ ВРАТИШ, сообразена со спецификите на програмата Work and Travel USA.

Што е особено за таа опција:

 • Можеш да платиш мал дел од програмата (350 ЕУР) пред да заминеш во САД или ако решиш поголем дел – а остатокот можеш да го платиш откако ќе се вратиш од САД,
 • Можеш да го исплатиш веднаш штом се вратиш од САД, без да треба да плаќаш дополнителни такси за тоа;
 • Потребно е некој, кој е со постојан приход во Македонија, да гарантира за тебе.